Ana Brnabić sa predsednicom EBRD: Planirana izgradnja naučnog parka u Kruševcu

03.02.2023

14:53

0

Brnabić je istakla važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike za razvoj Srbije

Ana Brnabić sa predsednicom EBRD:  Planirana izgradnja naučnog parka u Kruševcu
Ana Brnabić i Odil Reno-Baso - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ nr

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima i zahvalila na podršci koju EBRD pruža Srbiji.

Brnabić je istakla važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike za razvoj Srbije, a posebno su razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture, saopšteno je iz vlade.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ nr
 

Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Kruševcu.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj naše privrede.

Predsednica Vlade i predsednica EBRD razgovarale su o programu dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade u oblasti obrazovanja.  

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ nr
 

Reno-Baso i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su ovom prilikom Memorandum o razumevanju između Kancelarije i EBRD-a u vezi sa nastavkom saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike