Skupština nastavlja rad: Na dnevnom redu i danas Izveštaj o pregovorima sa Prištinom, Vučić juče predstavio 10 ključnih tačaka

03.02.2023

06:05

0

Autor: I.K.

Sednica Skupštine počinje u 11 sati

Skupština nastavlja rad: Na dnevnom redu i danas Izveštaj o pregovorima sa Prištinom, Vučić juče predstavio 10 ključnih tačaka
predsednik Srbije se obraća poslanicima u Skupštini - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Skupština Srbije danas od 11 sati nastavlja sednicu na čijem je dnevnom redu, kao i juče izveštaj o pregovorima sa Prištinom. 

Jučerašnja sednica trajala je 11 sati, a tokom celog predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je predstavio Izveštaj, odgovarao je na poslanička pitanja. Poslanici opozicije u jednom trenutku izazvali su incident, te je nastao opšti metež, ali je Skupština potom nastavila rad.

Predsednik Srbije govorio je o svim problemima sa kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji i opstrukcijama Prištine. Predstavio je i 10 tačaka što će biti i osnova za državnu politiku.

Tačka 1 - da na svaki način i svaku cenu sačuvamo mir i stabilnost, da se uzdržimo i ne odgovaramo na provokacije osim ako imovina i životi ljuid ne budu ugroženi kao 2004. godine, kada je vlast ćutala, jer mir i stabilnost nisu parola, to je nešto što donosi život u Srbiju, rekao je Vučić.

Tačka 2 - uporno istrajavanje na formiranju ZSO koja mora da bude okvir za prava našeg naroda za političko organizovanje, da ne mogu da nam zabrane platni promet, da nam zabrane lekove... 

Tačka 3 - bezbednost za Srbe na KiM, i zato se borimo za mir, jer bi oni prvi stradali, da ne razmišljaju da li deca bezbedno da idu u školu, da ne razmišlja hoće li neko da ga hapsi jer nosi srpsko ime i prezime

Tačka 4 - bolji život za naš narod na KIM. Ulažemo i do 900 miliona evra, mnogo investicija

Tačka 5 - Srbija že da razgovara i pregovara, čak i o najlošijim papirima, o svim temama od saradnje Srba i Albanaca do razgovora o simbolima, o tome kako i na koji način ko da bude zastupljen u brojnim telima.

Tačka 6 - očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa. Nastavljamo da čuvamo vojnu neutralnost, očuvanje našeg nezavisnog i samostalnog odlučivanja i poštovanje Ustava Republike Srbije.

Tačka 7 - da ostanemo na evropskom putu 

Tačka 8 - rast Srbije, zdravstva, energetike, vojske

Tačka 9 - ulaganje u mlade

Tačka 10 - ekonomski napredak, da prosečna plata do kraja 2025. bude preko hiljadu evra 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike