Mesto za okupljanja, sastanke i privredne kontakte: Vučić i Zeman otvorili Češki dom (FOTO)

30.01.2023

14:57

0

Autor: 24sedam

"Uspeli smo to da završimo i ponosan sam na to", rekao je Vučić

Mesto za okupljanja, sastanke i privredne kontakte: Vučić i Zeman otvorili Češki dom (FOTO)
Vučić i Zeman otvorili Češku kuću - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Češke Miloš Zeman, koji je u dvodnevnoj poseti Beogradu, otvorili su danas obnovljeni Češki dom.

-Uspeli smo da obezbedimo prostor za češku kuću, koje će biti stecište za okupljanje ne samo Čeha, već i svih ostalih. Mesto za sastanke i privredne kontakte. Uspeli smo to da završimo i ponosan sam na to", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao Pda je Miloš Zeman pravi prijatelj Srbije i da je bio uz naš narod kada su to samo hrabri smeli da budu.

-Bio je jedan od retkih koji je smeo da govori o slobodarskoj tradiciji Srbije i o borbi Srbije za svoj opstanak. Više puta u proteklih 10 godina na najpravedniji način je istakao kroz koje je patnje Srbija prolazila. Uvek se zalagao da Srbija hitno i bez odlaganja pristupi EU, naglasio je Vučić.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, Vučić je istakao da će ovaj prostor biti mesto susreta dva naroda, razmene i razvoja privredne i kulturne saradnje.

-Ona će biti trajna veza između Srbije i Češke, kamen temeljac najkvalitetnijih odnosa i zalog našeg prijteljstva i tako će zauvek ostati, ma ko bio na vlasti u Srbiji i Češkoj. Živelo prijateljstvo Srbije i Češke i naša dva naroda, poručio je danas Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike