Ni DNK veštačenje nije razrešilo misteriju ko je kobne noći bio za volanom "golfa" smrti: Mrtvi pijani pokosili tek punoletnog dečaka

27.01.2023

14:34

0

Autor: Maja Kostić

Odbrana optuženog Miodraga Perića traži dodatna DNK veštačenja da se utvrdi da li je auto to veče vozio Marko Disić

Ni DNK veštačenje nije razrešilo misteriju ko je kobne noći  bio za volanom "golfa" smrti: Mrtvi pijani pokosili tek punoletnog dečaka
Copyright Željko Ristić/Foto: 24sedam/M.K.

U Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Miodragu Periću (39), optuženom da je, vozeći sa 2.27 promila alkohola u krvi brzinom od 70 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 50, svojim „golfom“ prešao u suprotnu traku i udario Željka Ristića (19)  koji se kretao desnom stranom kolovoza.

Perićeva odbrana je zatražila da uradi DNK analiza bioloških tragova u automobile kako bi se razrešila misterija ko je bio za volanom u trenutku nesreće, budući da Perić tvrdi da on kobne noći nije bio za volanom, već njegov prijatelj Marko Disić. Iako su Disićevi tragovi pronađeni u izuzetno visokoj koncentraciji na volanu i na menjaču i ručici, kako je objasnio veštak Dejan Šorgić, to nije sigurni pokazatelj ko je vozio, budući da su tragovi mogli da nastanu na više načina. 

Međutim, veštak nije mogao da se precizira na koji način su oni nastali niti o vremenu njihovog nastanka. Stručni saradnik odbrane Dušan Keckarević pak smatra da oni nedvosmisleno ukazuju da su oni povezani sa osobom koja je sedela na mestu vozača.

Porodica poginulog Željka Ristića skrhana od bola/Foto: 24sedam/M.Vu
Porodica stardalog mladića zavijena u crno

Disić je na sudu trebalo da pojasni određene situacije oko kojih su branioci i sudija imali nedoumice, međutim on se na ročište nije pojavio zbog toga što, kako je naveo u pisanoj izjavi, nije stigao da pribavi odobrenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija da se odazove sudskom pozivu, iako mu je poziv od suda poslat pre više od dva meseca.

Željko je udaren na 100 metara od kuće kada mu nije pomognuto, već je vozač pobegao s lica mesta. Poznato je da su njih dvojica pijančili te noći dok se Željko vraćao s posla. Išli su mu u susret, a onda je automobil naglo skrenuo i pokosio momka.

- Cela porodica nam je od tada zavijena u crno. Ne znam šta da kažem. Sada kada mi sina više nema, samo želim pravdu. ja ni u koga ne mogu da uperim prstom samo znam da mi je sin izgubio život zbog nečije bahatosti. Na današnjem ročištu se izjašnjavao veštak. Kao da to za našu porodicu ima neku važnost, ali ja ne mogu da zamislim da su ga nakon udarca, ostavili da leži na putu, da nisu bili toliko pijani, možda bi preživeo da su mu pomogli. Nemam poverenja više ni u sudstvo jer sve ovo predugo traje – rekao je Željkov otac Dejan Ristić.

Ranije je prikazan snimak iz kafića gde su Miodrag i Marko D. bili. Na njemu se vidi da su pili viski i pivo, da su se skidali goli, igrali oko stolova. A, onda su seli u "golf" i usmrtili nevinu žrtvu. Na sledećem ročištu se očekuje davanje završne reči i onda bi napokon trebalo i da dođe do presude.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike