Osumnjičeni za ubistvo u Šarlincu ostaje iza rešetaka: Nikoli određen pritvor da ne bi pobegao, ponovio delo ili uticao na svedoke! (VIDEO)

11.03.2022

12:46

0

Nikola M. osumnjičen za ubistvo Mihaila Stamenkovića, a D. P., M. C. i N. S. za učestvovanje u tuči koja je prethodila zločinu

Osumnjičeni za ubistvo u Šarlincu ostaje iza rešetaka: Nikoli određen pritvor da ne bi pobegao, ponovio delo ili uticao na svedoke! (VIDEO)
sarlinac ubistvo - Copyright 24sedam/Profimedia

Posle saslušanja u Višem sudu u Nišu određen je pritvor od 30 dana Nikoli M. (28) iz Šarlinca kod Doljevca koji se sumnjiči da je 9. marta ubio Mihaila Stamenkovića (25) iz Niša kao i trojici učesnika obračuna D. P. (20), M. C. (21) i N. S. (23) koji se terete za krivično delo učešće u tuči.

Nikoli M. je pritvor određen po sva četiri osnova predviđena Zakonoikom o krivičnom postupku, odnosno jer postoji opasnost od bekstva kao i uticanja na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti da može ponoviti krivično delo, kao i jer za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Trojici učesnika tuče je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, a dvojici od njih zbog opasnosti da ne ponove delo i utiču na svedoke.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu Nikoli M. osumnjičenom za krivično delo ubistvo određen je pritvor u trajanju od 30 dana. D. P., M. C. i Ni. S., osumnjičenima za učestvovanje u tuči određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Stamenković je, da podsetimo, ubijen nakon što je 9. marta oko 1 čas iza ponoći sa još dvojicom drugova došao u kuću Nikole M. u Šarlincu, kako bi raspravili neke ranije nerašćišćene račune. Kod Nikole M. se nalazio jedan drug, pa je došlo do tuče u kojoj je Nikola, kako se sumnja, potegao kuhinjski nož i izbo na smrt Mihaila.

Nezvanično se pominje da je u pitanju bio manji novčani dug koji je navodno Nikola M. dugovao nekom drugu Stamenkovića. Stamenković je preminuo na licu mesta, a njegovo telo zatečeno je u fotelji dok su se akteri kobne tuče razbežali, ali ih je policija identifikovala i pronašla.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike