Snimci kamera potvrdili da je vozač Hitne popio flašu viskija na eks pre nego što je usmrtio mladića!

14.10.2022

09:04

0

Autor: Maja Kostić

Željko Ristić stradao je 28. decembra 2020. godine

Snimci kamera potvrdili da je vozač Hitne popio flašu viskija na eks pre nego što je usmrtio mladića!
Copyright Željko Ristić/Foto: 24sedam/M.K.

U Višem sudu u Nišu nastavljeno je suđenje vozaču Hitne pomoći Miodragu Periću (38), iz sela Šainovac, koji se optužnicom tereti da je sa 2,27 promila alkohola u krvi 28. decembra prošle godine „golfom“ udario i usmrtio Željka Ristića (19).

On je na poslednjem ročištu izneo neverovatnu odbranu, nakon što je prikazan snimak kamera lokala gde su prethodno boravili optuženi Miodrag Perić i svedoci. Snimak je, još u fazi istrage, dostavio Miloš D., koji nije prisustvovao današnjem ročištu.

Nakon odgledanog snimka, sudija je saslušao Perića, koji je potvrdio da to jeste snimak iz lokala kobne večeri, ali da je to samo deo snimka i da nedostaju delovi na kojima se vidi kako on pada mrtav pijan, čime je, verovatno, hteo da ukaže da nije bio sposoban da vozi.

Objasnio je pred sudom da je jedan njegov prijatelj preggledao ceo snimak koji mu je Miloš D. pokazao, a na kome se vidi kako je on pao iza šanka i da mu je  tom prilikom Miloš rekao da Perić jedva staji na nogama koliko je pijan, ali da je sudu dostavljen samo deo snimka. Marko i Miodrag na snimku konzumiraju alkohol, igraju oko stola goli do pojasa, skidaju pa oblače majice.

Na snimku se vidi i da Perić sam bira flašu viskija, za koju je objasnio da ju je popio "na eks".

- Prvo sam pio pivo, pa sam okrenuo na viski. Kada smo došli u lokal, doneli su nam jednu flašu viskija koju smo popili za 15 minuta, a onda sam otišao po još jednu flašu i nju sam ispio na eks - rekao je optuženi.

Porodica poginulog Željka Ristića skrhana od bola/Foto: 24sedam/M.Vu
Neutešna porodica nevino stradalog mladića

Perićev advokat izjavio je da se snimak u potpunosti podudara sa odbranom optuženog, da se vidi da je konzumirao ogromnu količinu alkohola, te da kao takav nikako nije mogao da upravlja motornim vozilom.

- Očekujemo da ćemo na narednom pretresu, kada budu saslušani veštaci mašinske struke i veštak koji je radio veštačenje DNK tragova, najzad moći da dođemo do prave istine i utvrdimo ko je upravljao vozilom u ovom kritičnom događaju - izjavio je advokat Milan Petrović.

Željko Ristić nastradao je 28. decembra 2020. godine, oko 22.30, na povratku s posla kući. Prema optužnici, Perić ga je pokosio  „golfom 2“, usmrtivši ga na licu mesta, a potom pobegao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike