Ministar Vučević u Severnoj Makedoniji: I u najtežim vremenima sa uvažavanjem su se odnosili prema Srbima, mi to cenimo i ne zaboravljamo

26.01.2023

15:38

0

Autor: 24sedam

Prijatelja je malo u ovim izazovnim vremenima, zato prijateljstvo moramo dizati na što viši nivo, poručio je ministar

Ministar Vučević u Severnoj Makedoniji: I u najtežim vremenima sa uvažavanjem su se odnosili prema Srbima, mi to cenimo i ne zaboravljamo
ministar Vučević u poseti Severnoj Makedoniji - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević u dvodnevnoj je poseti Severnoj Makedoniji povodom obeležavanja Svetog Save. 

Svoju posetu ministar je započeo u društvu gradonačelnika Kumanova i to obilaskom Osnovne škole Karpoš u selu Umin Dol u opštini Kumanovo. Ministar Vučević, tom prilikom, ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta.

-Zaista sam uživao u razgovoru sa đacima koji pohađaju nastavu na predmetu "Jezik i kultura Srba". Sveti Sava je svečani dan za sve Srbe, a posebno bitan nacionalni praznik naših sunarodnika u ovoj bratskoj zemlji. Severna Makedonija se i u najtežim vremenima sa uvažavanjem odnosila prema Srbima, a mi to cenimo i ne zaboravljamo, naveo je ministar.

On je dodao da je prijatelja malo u ovim izazovnim vremenima, te da zato prijateljstvo moramo dizati na što viši nivo.

-Verujem da će poseta poput ove doneti pregršt novih ideja i budućih saradnji! poručio je ministar Vučević na Instagramu uz fotografije posete.

 

 

Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, ministar odbrane će u Kumanovu obići i Kulturno-umetničko društvo “Srpski vez”, a potom prisustvovati, sa delegacijom Ministarstva odbrane, svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save - nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji u Zanatskom domu u tom gradu.

Tokom posete Republici Severnoj Makedoniji, ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Dimitrom Кovačevskim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike