Zatražen pritvor za Albanca koji je pucao na Srbe: Prethodno ispalio pet hitaca u saobraćaju zbog gužve!

07.01.2023

18:48

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo ističe da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. januara, oko 14 časova, u selu Gotovuša, na teritoriji opštine Štrpce, namerno pokušao da oduzme život dečaku i momku

Zatražen pritvor za Albanca koji je pucao na Srbe: Prethodno ispalio pet hitaca u saobraćaju zbog gužve!
Copyright Printscreen/Kosovoonline

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je od Osnovnog suda u tom gradu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenom za ranjavanje dečaka i momka srpske nacionalnosti kod Štrpca, navodeći da je osumnjičeni sat vremena pre toga na Brezovici zbog gužve u saobraćaju pucao pet puta u vazduh, prenosi Reporteri.

Ističe se da se radi o krivičnom delu "teškog ubistva u pokušaju", pošto je, kako dodaju, ranjavanje usledilo posle verbalne svađe, prenosi Reporteri.

Tužilaštvo ističe da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. januara, oko 14 časova,u selu Gotovuša, na teritoriji opštine Štrpce, namerno pokušao da oduzme život dečaku i momku.

Dodaje se i to da je posle verbalne svađe osumnjičeni izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao.

- Usled pucnjave oni su zadobili telesne povrede, zbog kojih su upućeni, najpre, u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici. Time je, prema Krivičnom zakoniku, osumnjičeni izvršio krivično delo „teško ubistvo u pokušaju - navode iz Tužilaštva.

Takođe, prema Tužilaštvu osumnjičeni je počinio i krivično delo „upotreba opasnog oružja ili alata“.

- Isto tako, pošto je pre ranjavanja mladih Srba, oko 13 časova, na Brezovici, pucao pet puta u vazduh, nakon što nije mogao da prođe vozilom marke „golf“ zbog gužve, on je, prema Tužilaštvu, počinio i krivično delo „izazivanja opšte opasnosti - navode iz Tužilaštva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike