Četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti: Srpska lista osudila napad na Lazara (15) u Suvom Dolu

22.01.2023

14:51

0

Autor: 24sedam

"Ove siledžije i ekstremisti Lazara su pretukli samo zato što je Srbin", naglašava Srpska lista u saopštenju

Četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti: Srpska lista osudila napad na Lazara (15) u Suvom Dolu
Goran Rakić - Copyright Printscreen/Pink

Napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima "Kurtijevih specijalaca" je nastavak plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije, saopštila je danas Srpska lista.

Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega nekoliko nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti.

"Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju. Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika", navedeno je u saopštenju SL.

Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima.

"Ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu", istaknuto je u saopštenju Srpske liste.

Inače, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je odmah nakon napada kontaktirao oca pretučenog dečaka i ponudio svu neophodnu pomoć, te ocenio da je napadnut samo zato što je Srbin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike