Novi napad na Srbe na KiM: Lazara (15) pretukla četvorica Albanaca na ulici

22.01.2023

13:04

0

Autor: 24sedam

Četvorica napadača u crnom golfu 5 presreli Lazara i napali ga samo zbog toga što je Srbin

Novi napad na Srbe na KiM: Lazara (15) pretukla četvorica Albanaca na ulici
Srbin (15) napadnut na KiM - Copyright Kosovo onlajn

Četvorica Albanaca rano jutros u Suvom Dolu napala su Lazara M. (15), oborili ga i šutirali na ulici.

Kako je za Kosovo onlajn rekao Lazarov otac Zlatibor, napad se dogodio na raskrsnici u Suvom Dolu, kada su četvorica napadača u crnom golfu 5 presreli Lazara i napali ga samo zbog toga što je Srbin. 

"Krenuo je peške iz Suvog doola na posao. Prošla su kola pored njega, nešto su ga pitali na albanskom. On albanski ne zna, produžio je pravo, oni su se okrenuli, izleteli iz kola njih četvorica, on je probao da pobegne, ali se okliznuo i išutirali su ga samo zato što je Srbin", ispričao je Zlatibor.

Dodao je da su po Lazarevoj proceni, napadači biili starosti oko 27-28 godina.

Rekao je da Lazar ima hematome na glavi i da su ga odmah odveli u bolnicu, gde su urađeni snimci i pregled, a Lazar je pušten na kućno lečenje.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Mitrovica Jug. 

"U stanici smo ostali tri sata, bez ikakve potrebe da bismo dali izjavu, jer nemaju prevodioca", rekao je Zlatibor Milutinović za Kosovo onlajn. 

Kancelarija za KiM ponudila svu neophodnu pomoć

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. 

Do napada je došlo na mestu gde su stacionirani "pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama". 

"Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike