Borba za politički ugled Srbije i nove investicije: Predsednik Srbije stigao u Davos

17.01.2023

12:38

0

Autor: 24sedam

Delegacija Srbije predvođena predsednikom Vučićem do 19. januara prisustvovaće godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma

Borba za politički ugled Srbije i nove investicije: Predsednik Srbije stigao u Davos
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Davos, gde će do 19. januara prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma

Kako je napisao uz fotografiju objavljenu na zvaničnom Instagram nalogu, ljubazni domaćini obezbedili su helikopterski prevoz do Davosa, a već od 15 sati za srpsku delegaciju počinju popodnevne obaveze.

-Borba za politički ugled Srbije i nove investicije jesu ključni razlog dolaska i ove godine u ovo mondensko mesto, poručio je predsednik Vučić.

 

 


Kako je saopšteno ranije, predsednik Vučić će tokom foruma imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu. Srbiju na Davosu predstavlja i ministarka kulture Maja Gojković.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će prisustvovati nizu skupova svetskih lidera, među kojima i sesiji na temu Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu. Na 53. godišnjem zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu i ove godine se okupila svetska ekonomska i politička elita, ponovo u svom tradicionalno terminu, u januaru.

U poznatom švajcarskom zimovalištu, "oltaru globalizacije", okupili su se najbogatiji i najmoćniji ljudi sveta. Ove godine je rekordnih oko 2.700 učesnika, iz oko 130 zemalja, a najavljeno je više od 400 sastanaka i sesija u okviru Foruma. Učestvuje i više od 50 šefova država i veliki broj predstavnika kompanija iz celog sveta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike