Skandal u Davosu: Razvili mapu "velike Albanije" i zastavu tzv. Kosova preko puta hotela u kojem odseda predsednik Vučić (FOTO)

17.01.2023

12:11

0

Autor: 24sedam

Stoji pitanje kako su organizatori skupa mogli ovo da dozvole i ne uklone skandaloznu promociju “velike Albanije”

Skandal u Davosu: Razvili mapu "velike Albanije" i zastavu tzv. Kosova preko puta hotela u kojem odseda predsednik Vučić (FOTO)
mapa "velike Albanije" i zastava tzv. Kosova kao provokacija pred dolazak predsednika Srbije u Davos - Copyright Tanjug

Skandal u Davosu drugog dana Svetskog ekonomskog foruma.

Naime, na hotelu preko puta smeštaja u kome treba da odsedne predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "osvanule su" zastava sa mapom “velike Albanije” i zastava tzv. Kosova.

Nije poznato ko je pripremio ovaj provokativan "doček" za predsednika Srbije, osim što su, najverovatnije, Albanci. Stoji pitanje kako su organizatori skupa mogli ovo da dozvole i ne uklone skandaloznu promociju “velike Albanije”.

 

Vučić, inače, od danas do 19. januara boravi u Davosu u Švajcarskoj, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. 

Predsednik će imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu, saopštila je pres služba predsednika.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će prisustvovati nizu skupova svetskih lidera, među kojima i sesiji na temu Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu. U okviru delegacije u Davosu boravi i potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike