Dajana Paunović obišla ranjene dečake iz Štrpca: Vi ste srca junačka, bićemo uvek uz narod na KiM

12.01.2023

15:14

0

Autor: 24sedam

Istakla je da je ovo samo početak njihovog viđenja i da će biti tu za sve što treba, kada je u pitanju pomoć ne samo njima, već i svim njihovim vršnjacima na Kosovu i Metohiji, kao i do sada

Dajana Paunović obišla ranjene dečake iz Štrpca: Vi ste srca junačka, bićemo uvek uz narod na KiM
Dajana Paunović u poseti dečacima iz Štrpca - Copyright Foto: Fondacija DP

Dečake koji su ranjeni na Badnji dan u Štrpcu, Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21), a na koje je pucao Azem Kurtaj pripadnik KBS, danas je obišla Dajana Paunović - osnivač i direktor fondacije koja nosi njeno ime. Tokom obilaska Stefana u bolnici u Gračanici i Miloša u njegovom domu u selu Gotovuša, Paunovićeva je deci uručila poklone u vidu IT opreme i još mnogo drugih darova prikladnih njihovim uzrastima.

- Danas smo ovde na prvom mestu da pružimo podršku ovim dečacima, ovim srcima junačkim i da im pokažemo da Srbija, kao i svi ljudi dobre volje stoje uz njih. Da im poželimo da se što pre oporave. Ali, ovde smo i da pošaljemo jasnu poruku da ničija deca, ma koje nacionalnosti bila, ne smeju da budu meta napada i to samo što po rođenju pripadaju nekom narodu, što vole i osećaju svoj nacionalni i verski identitet i vole i neguju svoju tradiciju i ponosno nose ime svog naroda - rekla je Paunovićeva tokom obilaska dečaka Stefana, koga je posetila zajedno sa gradonačelnicom Gračanice Ljiljanom Šubarić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Istakla je da je ovo samo početak njihovog viđenja i da će biti tu za sve što treba, kada je u pitanju pomoć ne samo njima, već i svim njihovim vršnjacima na Kosovu i Metohiji, kao i do sada.

- Ono što se dogodilo na Badnje veče u Štrpcu mora da postane deo mračne prošlosti, a svi naši napori moraju da budu usmereni na to da se ovakve stvari nikada više ne ponove, da naša deca, kao i deca naših suseda, odrastaju u miru, da imaju sigurnu i izvesnu budućnost. Svesni smo da je dug i trnovit put do pomirenja u regionu, ali moramo da učinimo sve da do pomirenja i dođe, i da zajedničkim snagama izgradimo međusobno poštovanje i poverenje. To je jedina politika kojom moramo da se vodimo, to je politika života, politika budućnosti i napretka i ona će uvek pobediti politiku prošlosti, smrti i vraćanja balkanskih naroda u beskonačne i besmislene sukobe - poručila je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Tokom posete Štrpcu, koju je realizovala zajedno sa predstavnicima ove opštine, Paunovićeva je poručila da danas svi imaju obavezu „prvenstvo da stvaramo budućnost za našu decu, a ne da ispravljamo istorijske nepravde kojih je bilo na svim stranama“.

- To treba ostaviti pravnicima i istoričarima, a mi kao političari moramo da se bavimo isključivo budućnošću. To je naša obaveza i jedini imperativ! - poručila je ona.

Foto: Fondacija DP
 

U Štrpcu je obišla i malog Aleksu, koga je u nekoliko navrata Fondacija „Dajana Paunović“ posećivala i ranije, i ovom prilikom mu uručila poklone povodom novogodišnjih i božićnih praznika koje je Fondacija donirala uz pomoć kompanije ”Pertini”, Nikole Vučena predsednika opštine Smederevska Palanka i Miloša Simića predsednika GO Rakovica.

- Pokazali smo jedinstvo, da nevladin i vladin sektor zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, ujedinjeni iskrenim namerama mogu da stignu svuda gde je pomoć potrebna - istaknuto je danas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike