O Kosovu i Metohiji i naporima Srbije da očuva mir: Predsednik Vučić sastao se sa ruskim ambasadorom

15.01.2023

08:11 >> 09:53

0

Autor: I.K.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije

O Kosovu i Metohiji i naporima Srbije da očuva mir: Predsednik Vučić sastao se sa ruskim ambasadorom
Vučić i Harčenko - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

-Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju diplomatskih aktivnosti od strane međunarodnih aktera u vezi sa razvojem događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o naporima koje Srbija ulaže u cilju očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja principa međunarodnog prava i njihove primene u skladu sa potpisanim sporazumima, naveo je predsednik Srbije na Instagramu uz fotografije susreta.

 

 

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima. 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike