Predsednik ugostio srpsku decu iz Slovenije: Moliću se za mir i opstanak našeg naroda (VIDEO)

06.01.2023

08:34

0

Autor: 24sedam

Čuvajte svoj jezik i svoje ćiriličko pismo, poručio je predsednik mališanima

Predsednik ugostio srpsku decu iz Slovenije: Moliću se za mir i opstanak našeg naroda (VIDEO)
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas na Badnji dan decu srpske nacionalnosti iz Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika.

Prijem je počeo nešto posle 9 sati, a predsednik je razgovarao sa decom i podelio im Božićne paketiće.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Obraćanje predsednika

Predsednik se obratio deci i čestitao im božićne praznike.

– Za mene je važno da u ne lakim trenucima za čovečanstvo i Evropu pozovem sve srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost – rekao je Vučić.

On je zahvalio svima koji se bore za opstanak srpskog imena i van Srbije.

– Moliću se i danas i sutra za mir, za život i opstanak našeg naroda, a daćemo sve od sebe da i deca na KiM imaju mir i da mogu da uče i u školama kao i vi i da razimšljaju o svojoj budućnosti. Verujem da je važno da vas zamolim da čuvate svoj jezik i ćiriličko pismo, da brinete o svom narodu kako u Sloveniji tako i u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na KiM i na svakom drugom mestu – rekao je Vučić.

On je kazao da ta deca vole Sloveniju, ali i Srbiju i srpski narod i da se nisu nikada odrekla svog roda.

– Kao i svi oni koji danas čestitaju Božić, od Gorana Dragića do Raše Nestorovića, bez obzira odakle su otišli u Sloveniju. Nikada se nisu stideli svog sprskog imena i prezimena – rekao je Vučić.

Poželeo je deci iz Slovenije da u ljubavi i slozi provedu Božić i zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji te posete.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

– Hvala što se borite da srpsko ime sačuvamo i van granca naše zemlje i to postaje veliki i važan posao za sve nas – naglasio je Vučić.

– Mi smo spremili, draga deco, male pakete za vas, to je znak pažnju, ja se nadam da ćete Srbiju voleti u svakom mestu u Sloveniji iz kog dolazite.

On je patrijarhu i svim vernicima i sprskom narodu čestitao Badnji dan.

– Nadam se i moliću se za to da nam Božić donese mir i blagostanje i da Srbi jednaput u svojoj istoriji izbegnu veliko stradanje koje nismo uspeli da izbednemo u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu, kao ni u ratovima devedesetih godina i u NATO agresiji na Srbiju 1999. I da sačuvamo svoju zemlju i našu decu i da gradimo mirnu budućnost. Srećan Badnji dan, Hristos se rodi – poručio je Vučić.

Vučiću su deca poklonila portret “Srbije”.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike