Ministar Tomislav Momirović za 24sedam: Bićemo fokusirani na stabilizaciju cena i obezbeđivanje kontinuirane snabdevenosti tržišta

01.01.2023

18:45

0

Ulazak u 2023. godinu trenutak je da se saberu utisci iz ove godine i naprave planovi za Novu godinu

Ministar Tomislav Momirović za 24sedam: Bićemo fokusirani na stabilizaciju cena i obezbeđivanje kontinuirane snabdevenosti tržišta
ministar Tomislav Momirović - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Novoformirana Vlada Srbije, odmah na svom početku, suočila se sa borbom sa jednom od najvećih svetskih kriza. Dok sa jedne strane teče energetska, ekonomska, pa i migrantska kriza, Vlada Srbije radi na unapređenju državne uprave, trgovine, srpskog sela, donosi pozitivne ekonomske mere...

Ulazak u 2023. godinu trenutak je da se saberu utisci iz ove godine i naprave planovi za Novu godinu. Pitali smo ministre koji će uskoro i položiti "račun" za prvih 100 dana rada Vlade, šta su postigli u 2022. i šta su planovi i odluke za 2023, te šta će biti njihov prvi korak u danima pred nama. 

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović ističe da bi, dok se nalazimo u istorijski veoma teškom trenutku koji nije zabeležen decenijama unazad, sebično bilo da iskazuje neke lične želje, osim da se najiskrenije nada da će naredna godina, kako za Evropu, tako i za čitav svet biti godina mira, jer su upravo mir stabilnost i saradnja osnova za ekonomski napredak i dobro funkcionisanje globalne ekonomije.

-Velika je čast biti deo Vlade Srbije u ovim okolnostima i velika je čast biti deo tima Aleksandra

Vučića i zaista sam fokusiran da posao koji radim uradim maksimalno dobro, da napravimo
pomake i obezbedimo što bolje uslove života za nase građane. Mislim da smo napravili velike rezultate u prethodnom periodu u svakom segmentu društva. Možemo biti ponosni na to da kada prolazimo našom zemljom viđamo novootvorene fabrike, osećamo da je životni standard porastao i ono što je najbitnije želju da se postigne još više i još bolje. Cilj mi je da nastavim sa svojim kolegama iz Vlade da jačamo sve aspekte našeg društva, jer mi za to radimo, to je naš posao i nećemo se predavati ni narednih godina.

Na pitanje šta će biti prvi ili ključan korak ministarstva na čijem je čelu u Novoj godini, ministar Momirović navodi da će prioriteti Ministarstva koje predvodi u 2023. godini biti fokusirani na stabilizaciju cena i obezbeđivanje kontinuirane snabdevenosti tržišta.

-Ministarstvo trgovine pažljivo prati kretanja na tržištu i po potrebi će reagovati kako bismo dodatno zaštitili životni standard građana. Srbija ne odustaje od svojih ekonomskih ciljeva i naša privreda će nastaviti da raste, čak i u ovim kompleksnim spoljno-političkim okolnostima. Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan“ kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda. Ministarstvo na čijem sam čelu poseban akcenat će staviti na produbljivanju trgovinskih odnosa sa regionom i trajne ekonomske povezanosti Srbije sa državama u okruženju. Ekonomska integracija Srbije u regionu, ali i ojačavanje naše trgovinske pozicije u EU, visoko su na agendi prioriteta buduće administracije na čelu ovog ministarstva. Na kraju bih građanima poželeo da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim najdražima, zaključio je ministar Momirović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike