Srbi na KiM Novu godinu dočekali u kućnom ambijentu: Zbog aktuelne bezbednosne situacije bez organizovanog slavlja

01.01.2023

09:13

0

U severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku nije bilo dočeka u kafanama i kafićima, već se slavilo u kućnom ambijentu

Srbi na KiM Novu godinu dočekali u kućnom ambijentu: Zbog aktuelne bezbednosne situacije bez organizovanog slavlja
Copyright Kosovo onlajn

Građani u većinski srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji dočekali su Novu godinu u krugu porodice i prijatelja jer zbog aktuelne bezbednosne situacije nije bilo organizovanog slavlja u ugostiteljskim objektima.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku nije bilo dočeka u kafanama i kafićima, već se slavilo u kućnom ambijentu.

Severna Mitrovica je okićena novogodišnjim ukrasima, a samo dan uoči Nove godine postavljena je jelka na šetalištu koje vodi od Trga kneza Lazara do mosta na Ibru, javio je Kosovo onlajn.

Na Glavnom mostu na Ibru dežuraju italijanski karabinjeri, a u multietničkim kvartovima grada su i dalje jake specijalne jedinice kosovske policije iz redova Albanaca, naoružane dugim cevima.

Tradicionalno, Mitrovčani na otvorenom slave pravoslavnu Novu godinu, uz bogat kulturno umetnički program i posluženje, ali je pod znakom pitanja da li će se i ove godine organizovati.

Tenzije na severu KiM su malo splasnule, ali su strah i neizvesnost i dalje prisutni, jer je ceo sever pokrajine u svojevrsnom obruču pripadnika specijalnih jedinica pod komandom Prištine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike