Eulex saopštio da je pregledao Dejana Pantića, supruga Suzana tvrdi: On je psihološki loše, ima povremena gušenja

25.12.2022

10:25 >> 12:40

0

Suzana ističe da porodicu niko ništa ne obaveštava, da većinu toga saznaju iz medija

Eulex saopštio da je pregledao Dejana Pantića, supruga Suzana tvrdi: On je psihološki loše, ima povremena gušenja
Sin i supruga Dejana Pantića - Copyright Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

Uhapšeni Dejan Pantić, koji se nalazi u policijskoj stanici na Jarinju, već pune dve nedelje, psihički je jako loše, unezveren je i uplašen, jer ne zna šta ga čeka i šta se dešava, kaže njegova supruga Suzana Pantić za Kurir.

"U petak smo se prvi put, nakon punih 14 dana čuli nakratko telefonom. Uspela sam da razgovaram sa njim, i on uopšte nije dobro, psihički je jako loše. Unezevren je, uplašne, ne zna šta se događa, nema nikakvu infromaciju.. i sa advokatom je tek nakon 13 dana stupio u kontakt. Bio je mnogo glasan dok je razgovarao sa mnom, što uopšte ne liči na njega", kaže Suzana.

Suzana ističe da porodicu niko ništa ne obaveštava, da većinu toga saznaju iz medija, kao i od advokata koji je tek sada stupio u kontak sa njim.

"Pored psihičkog stanja u kojem se Dejan nalazi, nisam sigurna ni zdravstveno kako je on. Kaže da ne zna kakva mu je pritisak, da ima povremena gušenja, sigurno jer je on non stop zatvoren u jednoj prostriji. Izvode ga samo do toaleta. No, da budem poštena, kako mi kaže, za sada se odnose prema njemu korektno, redovno pije terapiju i ima tri obroka dnevno. Ne znam šta će i kako će biti ako ga premeste u Prištinu, nisam pametna više, znam samo da je on tamo kao talac, bez ikakvih prava", istakla je Suzana.

Srbi na severu Kosova i Metohije 16. dan su na barikadama. Oni traže oslobađanje protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa KiM povuku specijalne jedinice kosovske policije.

Medicinski tim Euleksa pregledao uhapšenog Dejana Pantića

Medicinski tim misije EU za vladavinu prava – Euleks pregledao je sinoć bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića, koji je uhapšen na Jarinju pra više od dve nedelje, piše Kossev.

Šef Euleksa Lars-Gunar Vigemark potvrdio je u objavi na Tviteru da je pregled izvršen na zahtev kosovskih vlasti.

„Na zahtev nadležnih kosovskih vlasti, medicinski tim Euleksa juče uveče je pregledao gospodina D.P. koji je pritvoren od strane Kosovske policije. Ovo je drugi lekarski pregled gospodina D.P. koji je sproveo medicinski tim Euleksa. Prvi se dogodio pre nedelju dana“, naveo je šef ove misije EU.

Iz Euleksa su takođe sinoć potvrdili za KoSSev da je njihov lekar izvršio prvi lekarski pregled 17. decembra, na zahtev sudije za prethodni postupak kojem je potom predao izveštaj.

Dejan Pantić se nalazi u policijskoj stanici na Jarinju još od hapšenja na ovom prelazu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike