Srbi na severu KiM 16. dan na barikadama ne odustaju od zahteva

25.12.2022

07:06

0

Autor: 24sedam

Oni traže oslobađanje protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i povlačenje kosovske policije

Srbi na severu KiM 16. dan na barikadama ne odustaju od zahteva
Srbi na barikadama - Copyright Tanjug

Srbi na severu Kosova i Metohije 16. dan su na barikadama.

Oni traže oslobađanje protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa KiM povuku specijalne jedinice kosovske policije.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je da će se odmah posle Božića sastati sa komandantom Kfora povodom barikada, te dodao da se barikade "ne mogu tolerisati unedogled". Dodao je da je Kfor tražio još vremena, ali da su prošle dve nedelje od kada su barikade postavljene. 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je,  da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu KiM. Ona je istakla da kosovska policija ne treba ni da pomisli da ih nasilno uklanja jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima. 

U međuvremenu, Kurtijev poslanik objavio je novu listu za progon Srba, na kojoj je skoro kompletno rukovodstvo Srpske liste, ugledni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsednika Aleksandra Vučića

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike