Premijerka oštro odgovorila nemačkom ambasadoru: Znate li uopšte zašto Srbi protestuju?

24.12.2022

14:15

0

Brnabićeva je navela i šta traži naš narod na Kosmetu

Premijerka oštro odgovorila nemačkom ambasadoru: Znate li uopšte zašto Srbi protestuju?
Tan2022-9-8_14042258_3 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na post nemačkog diplomate i nekadašnjeg predstavnika EU u pregovorima o KiM Volganga Išingera 

- Dragi Išingeru, znate li uopšte zašto Srbi protestuju? Njihove molbe: 1) sprovesti Briselski sporazum (potpisan 2013!); 2) osnovna vladavina prava (da se ne hapse proizvoljno i drže kao taoci čak i bez kontakta sa porodicom). Previše traže? Protivno vrednostima EU? - napisala je Brnabić na Tviteru.

Išinger je prethodno izjavio da je duboko zabrinut zbog stalnih tenzija na KiM i ocenio da je potrebno hitno i odlučno delovanje EU. 

- Odlučna akcija/uloga EU je hitna - napisao je Išinger na Tviteru. 

On je postavio pitanje da li je Srbija svesna da bi podsticanje nasilja u, kako je napisao, "susednoj državi Kosovo", onemogućilo nastavak procesa pridruživanja EU. 

Išinger je na kraju objave označio predsednicu EK Ursulu fon der Lajen i visokog predstavnika EU za politiku i bezbednost Žozepa Borelja. 

Srbi na severu KiM 15 dana protestuju na barikadama nakon hapšenja svojih sunarodnika i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike