Petković o Kurtijevom spisku za hapšenje: Zastrašujuće crtanje mete na čelo porodici Vučić i Srbima na Kosmetu

23.12.2022

10:36

0

Autor: 24sedam

Petković je naveo da je spisak za hapšenje samo još jedan dokaz da liste za progon Srba postoje

Petković o Kurtijevom spisku za hapšenje: Zastrašujuće crtanje mete na čelo porodici Vučić i Srbima na Kosmetu
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti lično sastavljao spisak za hapšenje porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srba sa Kosmeta, dok, kako je dodao, Vučić nikada ničiju porodicu nije dirao.

- Spisak za hapšenje najviđenijih Srba i članova najuže porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je objavio Armend Muja visoki funkcioner Samoopredeljenja, lično je sastavljao Aljbin Kurti i to svi dobro znaju i u Prištini, i u međunarodnoj zajednici, kao što to dobro zna i Vučić. Kada neko sastavlja spisak za hapšenje Srba samo zato što imaju srpsko ime i prezime, kada se na tom spisku nalaze brat i sin predsednika Vučića, jasno je sa kim imamo posla i to vrlo dobro zna i sam Vučić - rekao je Petković.

On je istakao da predsednik Srbije ne dira ničiju porodicu i da će znati da zaštiti Srbe sa Kosmeta.

- Za razliku od Kurtija koji bi da hapsi celu porodicu Vučić, naš predsednik ne želi da se bavi porodicom Aljbina Kurtija niti da dira bilo čiju porodicu, jer je porodica svetinja, u to se ne dira i to mora da nauči Aljbin Kurti. Ali zato će sa druge strane Vučić znati i umeti da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji - naveo je Petković.

Naglasio je da objavljenim spiskom Kurti ugrožava bezbednost članovima porodice Vučić.

- Spisak koji se pojavio je crtanje mete na čelo i Andreju i Danilu Vučiću. To je direktno ugrožavanje bezbednosti članova porodice predsednika Vučića. Zašto to rade u Prištini i šta stoji iza toga? Spisak je najbolji pokazatelj koliko su opravdani svi strahovi Srba na Kosovu i Metohiji i njihovi zahtevi kada traže da se povuku sve liste za hapšenje, jer one postoje. Za razliku od onoga što smo mogli da pročitamo u neveštom i nemuštom saopštenju Dželjalja Svečlje da takve liste ne postoje. Šta je onda ovo što se pojavilo juče, na osnovu čega su uhapsili Miljana Adžića? Pa na osnovu tih lista - konstatovao je Petković.

Dodao je da Srbi na barikadama brane svoje živote i dodao da su njihovi zahtevi opravdani.

- Pokazaću vam poziv na saslušanje upućen Goranu Rakiću u junu ove godine, samo zato što je i on bio na toj listi gde su i mnogi drugi Srbi, samo zato što su bili na barikadama. Dakle, te liste postoje i zato su Srbi na barikadama, jer brane svoje živote. Naravno pored tog zahteva, postoje i drugi zahtevi koji se odnose na to da se uhapšeni oslobode, ali i da se Kosovska policija sa dugim cevima i oklopnim vozilima povuče sa severa Kosmeta i da Kfor garanuje da se oni neće vraćati na sever, jer tamo nemaju šta da traže - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike