Dačić: Veličanstveni mirni skup u Rudaru odgovor na pretnje i teror

22.12.2022

15:55

0

Danas je u Rudaru održan protestni skup sa koga je poslata poruka da barikade neće biti uklonjene dok nevini Srbi, koji su uhapšeni, ne budu pušteni na slobodu

Dačić: Veličanstveni mirni skup u Rudaru odgovor na pretnje i teror
Ministar Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Veličanstveni skup u Rudaru pokazao je još jednom snagu naroda koji je pogođen nepravdom i koji se bori za slobodu i mir, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Ovaj skup je i jasan odgovor na sve pretnje i teror koji dolaze iz Prištine i njihovih pomagača i podstrekača. Srpski narod je pokazao nepokolebljivo jedinstvo sa državnim rukovodstvom Srbije i dao apsolutnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za zaštitu nacionalnih i drzavnih interesa Srbije", rekao je Dačić za Tanjug.

Tanjug/STR
 

 

Dačić je poručio da međunarodna zajednica mora da shvati da je rešenje samo u poštovanju međunarodnih sporazuma, od Rezolucije 1244 do Briselskog i Vašingtonskog sporazuma i da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

Podsetimo, danas je u Rudaru održan protestni skup sa koga je poslata poruka da barikade neće biti uklonjene dok nevini Srbi, koji su uhapšeni, ne budu pušteni na slobodu. Na skupu je razvijena i srpska zastava dugačka 250 metara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike