Nova barikada na severu KiM: Narod se brani od Kurtijeve policije!

14.12.2022

18:19

0

Autor: 24sedam

Ova barikada je postavljena samo da bi se povećala bezbednost građana opštine Zubin Potok zbog sve većeg prisustva pripadnika specijalnih jedinica na teritoriji ove opštine

Nova barikada na severu KiM: Narod se brani od Kurtijeve policije!
Barikade na severu KiM - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

U opštini Zubin Potok u mestu Zupče večeras oko 18.30 sati sa dva kamiona blokiran je put, čime je broj barikada putu Južna Mitrovica-Ribaricu porastao na tri.


Osim ove, barikade su ranije postavljene u selu Varage i u Gazivoda.

Kako saznaje Kosovo onlajn od meštana u Zubinom Potoku ova barikada je postavljena samo da bi se povećala bezbednost građana opštine Zubin Potok zbog sve većeg prisustva pripadnika specijalnih jedinica na teritoriji ove opštine.

Pre pet dana barikade su postavljene na nekoliko mesta na severu Kosova u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića na Jarinju.

Ćerka uhapšenog Srbina Dejana Pantića moli da se čuje sa ocem

Ivana Pantić (30), mlađa ćerka uhapšenog Dejana Pantića, inače lekarka po zanimanju, obratila se danas javnosti i moli, posebno međunarodnu zajednicu, da im se omogući da nakratko vide oca ili da ga bar čuju, da znaju kako je, jer pet dana nemaju nikakav kontakt s njim.

- Ja sam Ivana, ćerka Dejana Pantića koga drže nevinog u pritvoru. Pitam da li moj otac ima neka prava u tom pritvoru, da li on ima prava na lekarski pregled, da li ima prava da komunicira sa svojim advokatom i da li ima pravo na jedan telefonski poziv? Pitam sve i pozivam se na međunarodnu zajednicu. Kakva su njegova prava? Peti dan mi ne znamo ništa, ne znamo ni kako je ni da li je dobio lekove. Molim da mu, ako možete, omogućite bar jedan poziv ili posetu, da od njega čujemo kako je i u kojim je uslovima tamo - rekla je Pantićeva ćerka u potresnom apelu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo Online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike