Tahiri: Kurtijev poslednji pokušaj da izbegne formiranje ZSO neuspešan

14.12.2022

08:01

0

Tahiri je, u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, napisala da je specijalni predstavnik SAD za Zapadni BalkanGabrijel Eskobar jasno zatražio formiranje ZSO

Tahiri: Kurtijev poslednji pokušaj da izbegne formiranje ZSO neuspešan
Edita Tahiri - Copyright Youtube printscreen

Bivša glavna pregovaračica Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri ocenila je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Tahiri je, u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, napisala da je specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar jasno zatražio formiranje ZSO i ocenila da Kurti neće moći da izbegne implementaciju sporazuma.

- Eskobar je odmah zatražio ZSO, kao što vidite, ni Kurtijev poslednji pokušaj da izbegne to nije bio uspešan, nije mu pomogao ni ’dim sa severa - naglasila je Tahiri.

Eskobar se juče u Prištini sastao sa Kurtijem, nakon čega je novinarima rekao da je tokom razgovora jasno stavio do znanja da očekuje da Priština počne da radi na implementaciji sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO), preneli su Reporteri.

- Jasno sam izrazio očekivanje da počnemo da razgovaramo o implementaciji ZSO. Jasno sam to rekao, tako da se nadam da ćemo videti posvećenost tokom ove krize u bliskoj budućnosti - izjavio je Eskobar na konferenciji za novinare posle sastanka sa Kurtijem, kojem je prisustvovao i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike