Premijerka oštro odgovorila Eskobaru: Treba li da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje!?

13.12.2022

19:22

0

Autor: 24sedam

Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova Trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima, navela je Brnabićeva

Premijerka oštro odgovorila Eskobaru: Treba li da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje!?
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/Profimedia

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je na izjavu Gabrijela Eskobara da se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova Trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima, navodi ona.

- Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim Velikim Vođama) - da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to), i ako Briselski sporazum ne postoji ( kako kaže Kurti, a vi, Veliki Vođe, nikada niste poricali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet, vi, veliki vođe, mislite da nije potrebna) - onda u skladu sa kojim sporazumom/rezolucijom/principom treba da postupamo? Ili samo treba da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu - mogu samo da zamislim koliko je zauzeto da se upravlja svetom umesto UN... - navela je Brnabićeva na Tviteru.

Podsetimo, Eskobar je rekao da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

- Mi to kategorički odbacujemo. Mi to uopšte ne podržavamo - rekao je Eskobar u intervjuu za Radio slobodna Evropa, odgovarajući na pitanje novinarke o najavi Beograda da će tražiti od KFORA-a povratak srpske vojske na sever KiM. 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike