Predsednik Vučić primio Srđana Petrovića: Zahvalan sam što čuvate srpsko ime i prezime na Metohiji

12.12.2022

10:13 >> 10:55

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ovog srpskog domaćina koji je odlučio da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji i bavi se uzgojom vinograda, te proizvodnjom vina

Predsednik Vučić primio Srđana Petrovića: Zahvalan sam što čuvate srpsko ime i prezime na Metohiji
Srđan Petrović kod predsednika Vučića - Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Srđanom Petrovićem iz Velike Hoče kome su policija i carina prištinskih vlasti prošlog četvrtka zaplenili gotovo svo proizvedeno vino.

Podsetimo, dva dana je trajala drama kada je policija sa carinicima opkolila kuću Petrovića koji proizvode vino. Nakon 24-časovne drame, tokom koje su se okupili Srbi iz te enklave da bi pomogli komšiji, 40.000 litara vina je presuto u cisternu i praktično uništeno.

Ovim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ovog srpskog domaćina koji je odlučio da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji i bavi se uzgojom vinograda, te proizvodnjom vina, da zajedno nađu način kako da mu se pomogne u situaciji kada kosovska policija teroriše srpsko stanovništvo.

Tanjug
Srđan Petrović sa porodicom kod predsednika Srbije

 

-Gledali smo, nažalost bez mogućnosti da pomognemo, koliko je vama bilo teško, a nama je zbog nemoći čini mi se bilo još teže. Kada vidimo i vas i Milana i Božidara u kolicima, to je bilo najpotresnije. Vama hvala. Ja sam pročitao i naučio sve o vašoj porodici i što i Milan i Luka pohađaju škole na KiM u Mitrovici. To nam je postao glavni grad na Kosovu i Metohiji. Spremili smo neke sitne poklone za Milana i Luku, rekao je predsednik Srbije Vučić koji je najavio pomoć države za uništeno vino. 

Srđanova supruga se zahvalila Srbima i državi na pomoći i ispričala da joj je napotresnije bilo kada se sin popeo na krov.

Nakon sastanka koji je delom održan bez prisustva medija, javnosti su se obratili predsednik Vučić i Srđan Petrović.

Predsednik je istakao da je ponosan na njega i njegovu porodicu.

-Ponosan sam na ove ljude, njihovu snagu i zahvalan sam što čuvaju srpsko ime i prezime na Metohiji gde nas je malo ostalo. Pre svega da im uputim jedno veliko hvala, rekao je predsednik.

Srđan Petrović se zahvalio predsedniku Srbije, Petru Petkoviću direktoru Kancelarije za KiM i svim meštanima Velike Hoče koji su mu pritekli bili u pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike