Grenel osuo paljbu na Berbokovu: "Nisi uspela da Kurtija dozoveš pameti"

11.12.2022

22:21

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, oglasio se na Tviteru povodom izjave Analene Berbok

Grenel osuo paljbu na Berbokovu: "Nisi uspela da Kurtija dozoveš pameti"
Ričard Grenal - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, oglasio se na Tviteru povodom izjave Analene Berbok. 

AP Photo/Andreea Alexandru
 

- Dijalog nije uspeo. Prešli smo sa ekonomske normalizacije na haos jer vi zapravo ne gledate situaciju. Nisi uspela da dozoveš pameti Aljbina Kurtija poslednjih godinu dana! Odbio je sve što ste vi i SAD ponudili. Uzgred , platite svoje NATO obaveze - napisao je Grenel na Tviteru.

 

Grenel je pozvao Evropljane da "promene pravce svoje strategije Kosovo-Srbija".

- Oni ne pomažu balkanskoj krizi - oni je pogoršavaju svojim jednostranim i neredovnim intervencijama - naveo je Grenel. Istovremeno je pozvao na hitno oslobađanje bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija iz Haga. Berbok je ocenila večeras da je "potpuno neprihvatljivo" slanje srpskih snaga na KiM, kao i najnoviji napadi na pripadnike misije Euleksa na KiM, tvrdeći da je Priština, odlaganjem lokalnih izbora, smirila tenzije, a da Beograd čini suprotno "nedavnom retorikom".

Ovo nije prvi put da Grenal reaguje kada je u pitanju stanje i tenzije na Kosmetu. On je rekao je da tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti "stvara jednostrani haos na severu i pokušava da skrene pažnju naroda sa svoje katastrofalne ekonomske politike".

Grenel je na Tviteru naveo da je Kurti prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum.

- Kosovski premijer Aljbin Kurti stvara jednostrani haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike. Izjava ambasadora Kvinte o odlaganju izbora je reaktivna, spora i slaba. Kurti je jednostrano prekršio Briselski sporazum i Vašingtonski sporazum. On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena - naglasio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike