Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

11.12.2022

14:16

1

Autor: 24sedam

Predsednik će se obratiti javnosti i predočiti najnovije odluke u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta

Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Posle najnovijih pretnji Aljbina Kurtija da će u večernjim satima napasti Srbe na barikadama svim raspoloživim sredstvima, predsednik Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u 19 časova, prenosi RTS.

Predsednik će se obratiti javnosti i predočiti najnovije odluke u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta.

Podsetimo, nakon što su Srbi u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića podigli barikade, Aljbin Kurti obavestio je predstavnike Kvinte da će večeras krenuti u rušenje barikada, a Kfor je uputio apel da Kurti sačeka i da vremena da barikade budu uklonjene.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da će Aljbin Kurti večeras na sever Kosova poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice da progoni srpski narod i sprovodi Oluju".

"Nakon našeg apela za mir, a prema informacijama koje imamo Aljbin Кurti je na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Кosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju", naveo je Rakić.

Rakić je pozvao Kfor da spreči upad ROSU na sever Кosova, podsećajući da je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi.

"Ovo je trenutak kada je odgovornost na Кforu i Euleksu, da spreči haos koji Кurti sprema", poručio je Rakić.

Kosovska policija danas je upala i na Gazivode, te skinula srpske zastave, o čemu je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obavestio EU izaslanika Miroslava Lajčaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike