Važna poruka predsednika Vučiča usred Kurtijevog terora nad Srbima: Šta je to što svi treba da znaju? (FOTO)

11.12.2022

06:10

0

Autor: 24sedam

Podsetimo, on je najavio da će tražiti da se prema Rezoluciji 1244 pošalje zahtev da se obezbedi prisustvo srpskih bezbednosnih snaga na KiM

Važna poruka predsednika Vučiča usred Kurtijevog terora nad Srbima: Šta je to što svi treba da znaju? (FOTO)
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu uveče održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o stanju na Kosovu i Metohiji, posredstvom terora i pritisaka koji trpi naš narod zbog Aljbina Kurtija.

Nakon iživljavanja kom su svedoci sve oči planete, šef države je na društvenim mrežama poslao jasnu poruku Srbima koji brane svoja ognjišta od agresije.

 

 

- Moja poruka našem narodu koji se junački bori za opstanak i za svoje porodice – nema i neće biti predaje i to je ono što treba da znaju. Mi nastavljamo dalje da radimo na napretku naše zemlje i to je velika i važna stvar za nas - poručio je predsednik na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Podsetimo, on je najavio da će tražiti da se prema Rezoluciji 1244 pošalje zahtev da se obezbedi prisustvo srpskih bezbednosnih snaga na KiM.

- Usaglasili smo tekst kojim ćemo u skladu sa Rezolucijom 1244 poslati zahtev komandantu KFOR-a da obezbedi prisustvo naših bezbednosnih snaga na KiM. Srpskoj vojsci i policiji po aneksu dva trebalo bi da bude dozvoljeno da se vrate na Kosmet. Ovaj zahtev mora da bude prihvaćen, to ovde piše. Ja nemam nikakvih iluzija, znam da će oni taj zahtev da odbiju. Pravnički jezik je veoma precizan. Dobro je da ima u evidenciji da smo mi to tražili, da nam ne kažu jednog dana da niko to nije smeo ni da pita. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike