I Nemcima je dosta: Poslanica Bundestaga poručila da je Kurti kriv za tenzije na Kosmetu

10.12.2022

13:37

0

Autor: 24sedam

Svi napori sada moraju biti usmereni na održavanje i trajno garantovanje mirne koegzistencije prema Rezoluciji UN 1244, rekla je Nastićeva

I Nemcima je dosta: Poslanica Bundestaga poručila da je Kurti kriv za tenzije na Kosmetu
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Poslanica stranke Levice u nemačkom Bundestagu i predsednica frakcije levice u Odboru za odbranu Žaklin Nastić kaže da eskalacija sukoba podstaknuta odlukama premijera Kosova Aljbina Kurtija mora da se završi.

Ona je na Tviteru navela da je narod Balkana iskusio dovoljno patnje i bede i da sukobe treba sprečiti.

- Duboko me brine kako  tenzije na severu Kosova rastu. Kurs eskalacije, koji je uglavnom podstaknut od strane premijera Kosova Aljbina Kurtija, mora da se završi. Svi napori sada moraju biti usmereni na održavanje i trajno garantovanje mirne koegzistencije prema Rezoluciji UN 1244. Narod Balkana je iskusio dovoljno patnje i bede. Novi oružani sukob se stoga mora sprečiti svim diplomatskim sredstvima - rekla je Žaklin Nastić.

Podsetimo, na Kosovu i Metohiji su ovih dana u toku novi pritisci i napadi na Srbe. Aljbin Kurti i privremene prištinske vlasti su prvo zaplenili vino iz vinarije porodice Petrović iz Velike Hoče, a posle toga je u severni deo Kosovske Mitrovice došlo više stotina pripadnika policije tzv. države Kosovo.

Oni su se rasporedili po obodu grada, bacali šok bombe i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu. Prema njihovim rečima, to su uradili da bi “osigurali bezbednost”.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike