Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra: Policija upala u srpsku vinariju (FOTO/VIDEO)

07.12.2022

16:14

0

Autor: 24sedam

Meštani su se okupili da brane komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror!

Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra: Policija upala u srpsku vinariju (FOTO/VIDEO)
Policija upala u vinariju u Velikoj Hoči - Copyright Twitter/PetkovicPetar printscreen

Nakon što je juče policija upadala u institucije na severu Kosmeta, te su incidenti zabeleženi u Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću, danas je policija upala u vinariju u Velikoj Hoči.

Kako je Direktor Kancelarije za KiM petar Petković saopštio, policija je pokušala da zapleni 40.000 litara vina.

-Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra. Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror, napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Kako vlasnik vinarije za Kosovo onlajn ističe, on od početka korone nije izlazio na tržište, niti je svoje vino prodavao. Kaže da carinici svoje namere pravdaju time da on nema prijavljenu firmu i dodaje da vino koje poseduje nikada nije krio, ali i da ga nije prodavao, a da je s početkom pandemije koronavirusa firmu stavio na mirovanje.

„Mi se već šest generacija bavimo proizvodnjom vina, ja sam svoju firmu stavio u mirovanje u skladu sa zakonom kada je počela korona, firma nije nakon toga aktivirana, a količine vina koje sam pravio, pravio sam za svoje potrebe. Nigde nisam ovo vino prodavao ni na severu, ni na jugu. Pravio sam količine sa kojima bih mogao da izađem na tržište i budem konkurentan", rekao je Petrović.

On kaže da je jedan od većih proizvođača i da se sada trenutno ispred njegove kuće okuplja narod iz straha šta će se njima desiti.

"Ispred kuće je veliki broj ljudi, koji strahuju šta će sa njima biti. Carinici su nam rekli da čekaju cisternu koja treba da dođe. Ovde su pripadnici Rosu specijalne jedinice i velika je tenzija. Čak i da stigne ta cisterna šta će oni da rade, osim da unište svo vino. Ovde ima deset vrsta vina različitih sorti. Kada se sve to pretoči u jednu cisternu, a za to je potrebno više od jednog dana pretakanja od tog vina neće niko imati korist, osim što će sve biti neupotrebljivo", zaključio je Petrović.

Ranije danas patrola Kfora upala je u dvorište obdaništa u Leposaviću, kada su naoružani vojnici tražili da uđu unutra, ali im zaposleni u vrtiću u kojem boravi 300 dece, to nisu dozvolili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike