Napadnut Sali Beriša u Tirani! Haos na prestoničkim ulicama Albanije, nepoznati čovek mu prilazi i udara pesnicom (VIDEO)

06.12.2022

12:48

0

Na ulicama Tirane angažovan je veliki broj pripadnika policajaca i specijalcijalnih policijskih jedinica sa opremom za razbijanje demonstranata

Napadnut Sali Beriša u Tirani! Haos na prestoničkim ulicama Albanije, nepoznati čovek mu prilazi i udara pesnicom (VIDEO)
napadnut Sali Beriša u Tirani - Copyright Printscreen/Twitter

Na protestu opozicije u Tirani, došlo je do incidenta kada je nepoznati muškarac fizički napao bivšeg predsednika i premijera Albanije Salija Berišu, prenose mediji

Incident se dogodio tokom protestne šetnje koju je organizovala Berišina Demokratska partije (DP), tokom Samit EU-Zapadni Balkan, zbog, kako su naveli "odbrane evropskih vrednosti, koje ugrožava albanski premijer Edi Rama."

Na snimku koji su objavili albanski mediji vidi se kako je Berišu nepoznata osoba udarila pesnicom u glavu, nakon čega je lider DP pao na zemlju. Kako prenosi Juronjuz Albania, Beriša je nakon napada nastavio protest i rekao da ga ništa na svetu ne može pobediti.

 

 

- Nas, narod opozicije i narod pobede, ništa na svetu ne može da pobedi, dole Edi Rama, dole zločinci, zbacićemo vas. Mi smo danas ovde zajedno da protestujemo protiv režima zlikovaca i zločinaca, rekao je Beriša.

Inače, pristalice dve struje albanske opozicione Demokratske stranke danas su se međusobno sukobile u Tirani, pošto je jedna grupa pokušala da upadne u sedište stranke nakon unutrašnje borbe za vođstvo u toj partiji.

Bivši lider glavne opozicione Demokratske partije Sali Beriša sa svojim pristalicama pokušava da skloni lidera stranke Ljuljzima Bašu sa funkcije, optužujući ga da je "talac" premijera Edija Rame iz Socijalističke partije.

Demonstranti su upali u prizemlje zgrade u kojoj je sedište Demokratske stranke i uz pomoć gvozdenih šipki pokušali su da otvore glavna vrata razbivši prozore.

Vlada je zabranila prilazak mestu gde se danas održava Samit EU-Zapadni Balkan. Policija nije dala dozvolu za današnji protest opozicije, na kome su demostranti olupljeni oko DS nosili parole usmerene protiv vlade premijera Edija Rame. Na transparentima je između ostalog pisalo „Evropo, baci nam prsluk za spasavanje!“, i „Hoćemo demokratiju, a ne stabilokratiju“.

Na ulicama Tirane angažovan je veliki broj pripadnika policajaca i specijalcijalnih policijskih jedinica sa opremom za razbijanje demonstranata, prenosi Juronjuz Albania. Beriša je ranije rekao da na protestu neće biti nereda.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike