Najupečatljivije fotografije sa prvog Samita EU - Zapadni Balkan u regionu: Domaćin Edi Rama ne krije zadovoljstvo (FOTO)

06.12.2022

12:04

0

Autor: I.K.

U glavni grad Albanije dolaze gotovo svi lideri EU, a domaćin, albanski premijer Edi Rama, ne krije zadovoljstvo

Najupečatljivije fotografije sa prvog Samita EU - Zapadni Balkan u regionu: Domaćin Edi Rama ne krije zadovoljstvo (FOTO)
Edi Rama kao domaćin Samita u Tirani - Copyright AP Photo/Franc Zhurda

U Tirani se danas održava Samit lidera EU - Zapadni Balkan, prvi put u regionu. Pored najviših zvaničnika EU na ovom skupu učestvuju i lideri 27 zemalja članica, kao i regiona, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U glavni grad Albanije dolaze gotovo svi lideri EU, a domaćin, albanski premijer Edi Rama, ne krije zadovoljstvo i ne skida osmeh sa lica. Štaviše, potrudio se da fotografima da što više materijala.

Glavne teme samita u Tirani su zajedničko rešavanje posledica ruske agresije na Ukrajinu, jačanje bezbednosti, suočavanje sa izazovima migracije, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala. Samit je i prilika da se ponovo potvrdi značaj strateškog partnerstva između EU i Zapadnog Balkana, regiona sa jasnom perspektivom EU.

Albanski premijer Edi Rama ocenio je danas da region nikada nije bio bolji u svojoj istoriji, a na pitanje o važnosti toga što se Samit održava u Tirani, odgovorio je: "Ovde je rokenrol, a u Briselu samo simfonija, i zato su svi srećni što su ovde.“

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike