Premijerka Brnabić "ućutkala" Ćutu: Lažni ekolozi nam dele letke na papiru kojim ugrožavaju životnu sredinu

05.12.2022

11:02

0

Autor: 24sedam

Premijerka Ana Brnabić, na početku obraćanja poslanicima i javnosti, prvo se osvrnula na potez samozvanog ekologa

Premijerka Brnabić "ućutkala" Ćutu: Lažni ekolozi nam dele letke na papiru kojim ugrožavaju životnu sredinu
premijerka Brnabić u Skupštini - Copyright RTS 2 printscreen

Današnja sednica Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o budžetu za 2023. godinu te još 34 tačke dnevnog reda počela je "performansom" dela opozicije koji sebe nazivaju "zelenom koalicijom".

Njihov predstavnik Aleksandar Jovanović Ćuta, na početku sednice podelio je predstavnicima Vlade Srbije koji prisustvuju u sali i obrazlažu predložene zakone, letke kojima bi navodno trebalo da dokaže koliko brine o zaštiti životne sredine.

RTS 2 printscreen
Aleksandar Jovanović Ćuta podelio je letke u Skupštini štampane na sjajnom papiru

 

Premijerka Ana Brnabić, na početku obraćanja poslanicima i javnosti, prvo se osvrnula na ovaj potez samozvanog ekologa.

"Njihova prva tema (zelene koalicije) je, navodno, zaštita životne sredine, a nisu se potrudili da ovaj letak bude odštampan na recikliranom papiru, već je štampan na sjajnom papiru koji je najgori za životnu sredinu, za koji je trebalo da bude posečeno ne znam koliko drveća. Niko od tih lažnih ekologa nije rekao - hajde da napravimo makar na recikliranom papiru te letke, da pokažemo da brinemo o životnoj sredini", rekla je premijerka. 

Ona je potom podsetila na pet osnovnih načina da damo doprinos zaštiti životne sredine - da recikliramo što je više moguće, da smanjimo potrošnju energije, smanjimo korišćenje plastične ambalaže, smanjimo potrošnju papira, a ako baš mora papir, da koristiimo reciklirani i smanjimo potrošnju vode.

-Želim da ukažem građanima na izuzetno važan predlog zakona koji smo poslali Skupštini, a koji se tiče zaštite životne sredine, a to je potvrđivanje sporazuma o zajmu između RS i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kojim se povećava obim mera za povećanje energetske efikasnosti, ugradnje solarnih panela... Vrednost sporazuma je 44,9 miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti... Ekolozi, lažni ekolozi, koji navodno štite životnu sredinu, nisu glasali za ovaj zakon. U ovih 15 minuta građani su mogli da vide razmere licemerja, ukazala je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike