Novi udarac za Srbe! "Svim policajcima koji su na severu KiM podneli ostavke obustavljene plate"

02.12.2022

20:53

0

U izveštaju koji je Dželjaj Svečlja podneo skupštinskom Odboru za upravu, navedeno je da je od 574 policajca u ostavci, njih 80 napustilo Kosovsku policiju

Novi udarac za Srbe! "Svim policajcima koji su na severu KiM podneli ostavke obustavljene plate"
policajci na KiM skidaju uniforme - Copyright TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Svim policijskim službenicima koji su prošlog meseca podneli ostavke na severu Kosova, obustavljene su mesečne zarade, osim komandiru policije za region sever Nenadu Đuriću koji će zbog suspenzije dobiti pola plate, prenosi Gazeta ekspres.

U izveštaju koji je Dželjaj Svečlja podneo skupštinskom Odboru za upravu, navedeno je da je od 574 policajca u ostavci, njih 80 napustilo Kosovsku policiju. Kako je naglasio, postoji rok od mesec dana da policajac najavi ostavku i preda opremu.

- Ukupno 574 policajaca je dalo otkaz na severu Kosova. Njima su obustavljene plate. Njih 80 je već uklonjeno iz policijske službe od strane Kosovske policije pošto su imali otvorene slučajeve i postupke, disciplinske ili krivične. Međutim, postoji 441 policijski službenik kojima se obraćaju službenici kosovske policije sa zahtevom da se izjasne sami da je ova ostavka zbog pritisaka, bilo fizičkih, psihičkih ili druge prirode. Dakle plate su obustavljene za policajce koji nisu odlazili na posao dok će se za one za koje se utvrdi da da su posao napustili pod pritiskom radni odnos nastaviti - naglasio je Svečlja.

TANJUG/ Rade Prelic
 

Za suspendovanog direktora policije za region sever Nenada Đurića, Svečlja kaže da od kada je suspendovan i dalje dobija 50 odsto plate, kao i da nije podneo ostavku.

- Što se tiče suspendovanog regionalnog direktora, njemu se isplaćuje 50 odsto plate. On nije ponudio ostavku i sve dok unutrašnje instance kosovske policije ne donesu odluku umesto njega, ta odluka će se odraziti i na njegovu platu - rekao je on.

Nenad Đurić podneo je ostavku 4. novembra na mesto direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever, pošto je odbio da Srbima uručuje opomene zbog preregistracije vozila

- Ja sam rođen ovde, ovde je sve moje, moja porodica. Nema te cene i ucene kojom se to može prodati ili predati. Želim svima da se zahvalim na iskrenim željama i mojoj porodici što mi drži stub ljubavi prema svemu što je sveto i iskreno. Od danas više ne želim da budem pripadnik kosovske policije, jer želim da izađem čistog obraza i srca pred Božiji sud - rekao je Đurić tada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike