Novi odgovor albanskom teroru: Srpski policajci napustili i administrativne prelaze Jarinje i Brnjak

06.11.2022

16:09

0

Više od 300 srpskih policajaca predalo je ostavke i razdužilo uniforme u policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice

Novi odgovor albanskom teroru: Srpski policajci napustili i administrativne prelaze Jarinje i Brnjak
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpski policajci predali su danas ostavke u kosovskoj policiji i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Ostavke su predali i srpski policajci u centru za kontrolu i nadzor granice Leposavić, koji se nalazi na Jarinju, na oko 500 metara od samog administrativnog prelaza.

Prethodno je više od 300 srpskih policajaca predalo ostavke i razdužilo uniforme u policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Podsetimo, na narodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici okupilo se danas između 10.000 i 15.000 ljudi, koji su u miru bez ikakvih uvreda upućenim ka Albancima, poslali jasnu poruku da im je dosta kršenja svega dogovorenog od strane Prištine.

Okupljeni Srbi istakli su veliki broj transparenata sa jasnim porukama: "Ja sam Srbin i ovde je sve moje", "Evropo, da li naša deca imaju pravo na slobodu", " Svi smo mi Nenad Đurić", "Dosta nam je Kurtijevog terora!", "Mi imamo jednu državu - SRBIJU!",  Zbog naše dece - NEMA PREDAJE!", "Zašto Srbi nemaju pravo na slobodu kretanja?"

Predstavnici Srba sa Severa Kosova i Metohije prethodno su odlučili na sastanku u Zvečanu da napuste sve privremene institucije na KiM. Razlog za ovakvu odluku bila je nedavna odluka Aljbina Kurtija da smeni direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića, što predstavlja samo nastavak terora koju privremene prištinske institucije ispoljavaju nad Srbima sa Kosmeta.

Srpski policajci sa severa Kosova i Metohije počeli su sa potpisivanjem i zvaničnih izjava o napuštanju tzv. kosovske policije.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodio je niz razgovora u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji i terorom koji srpski narod trpi u južnoj srpskoj pokrajini.

Predsednik Vučić je prvo prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić.

- Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu posle sednice.

Prvi put od početka krize, javnosti će se večeras u 21 čas obratiti i predsednik Vučić i on će biti gost u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink kod Verice Bradić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike