Službe bezbednosti upozorile državni vrh: Albanci spremaju organizovane napade

09.10.2020

08:44 >> 08:55

0

Prema određenim saznanjima, spremaju se organizovane provokacije i napadi Albanaca

Službe bezbednosti upozorile državni vrh: Albanci spremaju organizovane napade
Copyright Profimedia

Službe bezbednosti Srbije prosledile su državnom vrhu Srbije upozorenje da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca, navode beogradski mediji.

Srbi na KiM, naročito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.

Ovo upozorenje naše bezbednosne službe predočile su državnom i vojnom vrhu i ono posebno dobija na težini jer su u poslednjih nekoliko dana učestale vesti o napadima na srpsko stanovništvo na KiM, a u jedan incident uključeno je i dete.

Novi incident na KiM: Navijači ispred Bogorodice Ljeviške uzvikivali „Kosovo je srce Albanije“ i vređali vernike (VIDEO) 

Prema informacijama, albanski čelnici u južnoj pokrajini od početka septembra sprovode akciju pod kodnim imenom „Čast“, kako bi sprečili podizanje optužnice protiv predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija i njegovog saradnika Kadrija Veseljija – zbog ubistva skoro sto ljudi, ratnog zločina, progona i mučenja – pred Specijalnim sudom u Hagu.

Osim pritiska i pokušaja diskreditacije Suda, koji do 24. oktobra mora da donese odluku o optužnicama, namera im je i da Priština ponovo napravi zastoj u pregovorima sa Beogradom, jer ne želi da razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, što potvrđuje i izjava tzv. premijera Abdulaha Hotija da je pitanje ZSO završeno.

Inače, u sumnjivom vozilu zaustavljenom kod sedišta Kosovske obaveštajne agencije u Prištini danas je pronađena ručna bomba.

Osumnjičena osoba E. B. sa Kosova, koja je bila u automobilu, uhapšena je. Odneto je i vozilo, javlja RTS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike