Radni ručak u čast predsednika Srbije: Vučić se sastao s premijerom Norveške

28.11.2022

11:55

0

Autor: 24sedam

Vučić će, kako je predviđeno, prvi radni dan u Norveškoj završiti posetom ambasadi Srbije u Oslu i večerom sa norveškim privrednicima

Radni ručak u čast predsednika Srbije: Vučić se sastao s premijerom Norveške
Aleksandar Vučić i Junas gar Store - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Norveškoj, sastao se danas u Oslu sa premijerom te zemlje Junas Gar Storeom.

-Odličan, prijateljski razgovor sa izuzetnim domaćinom. Razmotrili smo brojne teme od značaja za naše zemlje - od bilateralne i ekonomske saradnje, do planova i projekata u oblasti energetike, infrastrukture i investicija. Ponovio sam zahvalnost Srbije na partnerskom odnosu Norveške, kao i na spremnosti da zajednički dodatno jačamo i intenziviramo politički dijalog i sveobuhvatnu saradnju, jer naše zemlje ne vezuju samo interesi, već i istorijsko prijateljstvo iskovano u teškim vremenima, napisao je predsednik Vučić uz fotografije susreta.

Store je u čast predsednika i delegacije Srbije priredio u Vladinoj vili radni ručak. Vučić će se sastati kasnije i sa kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, a planirano je i da položi vence na spomenik stradalim Jugoslovenima u Norveškoj u Drugom svetskom ratu uz vojne počasti.

Vučić će, kako je predviđeno, prvi radni dan u Norveškoj završiti posetom ambasadi Srbije u Oslu i večerom sa norveškim privrednicima.

Prethodno danas se predsednik Srbije sastao sa predsednikom Skupštine Masudom Garahanijem.

- Zahvalio sam predsedniku Parlamenta Masudu Garahaniju na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći našim reformskim procesima, a posebno u modernizaciji našeg energetskog sistema. Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Republike Srbije i Kraljevine Norveške - poručio je predsednik Vučić uz fotografije susreta.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike