Premijerka u poseti Bukureštu, ali utakmicu ne propušta (FOTO)

28.11.2022

11:38

0

Autor: J. S. J.

Posetu Bukureštu, Brnabić je nastavila učešćem na Minhenskom sastanku lidera na kojem se, kako su naveli organizatori, razgovara o posledicama ruskog napada na Ukrajinu

Premijerka u poseti Bukureštu, ali utakmicu ne propušta (FOTO)
Copyright Instagram/anabrnabic

 Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Bukureštu s premijerom Rumunije Nikolaeom Ćukom o jačanju bilateralne saradnje na ekonomskom i političkom planu.

Pauzu u razgovorima su iskoristiloi i da pogledaju utakmicu Srbija-Kamerun. Rezultat je , za sada, izjednačen. 

 

 

Premijerka Brnabić je prethodno navela da je cilj da se i ekonomska saradnja dve zemlje podigne na još viši nivo i da će se raditi na projektnom povezivanju i povezivanju privrednih komora dve zemlje, saopšteno je iz srpske vlade.

Posetu Bukureštu, Brnabić je nastavila učešćem na Minhenskom sastanku lidera na kojem se, kako su naveli organizatori, razgovara o posledicama ruskog napada na Ukrajinu.

Ona je, obraćajući se posle sastanka navela da Rumunija na ovaj međunarodni skup nije pozvala predstavnike Prištine, budući da Rumunija nepriznaje samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova i nastavlja da poštuje teritorijalni integritet naše zemlje, te čvrsto ostaju posvećeni tom principijelnom stavu.

-Sastanak je bio iza zatvorenih vrata, pa ne mogu o detaljima, ali mogu da kažem razgovaralo se o evrointegracijama, Otvorenom Balkanu, dijalogu Beograda i Prištine i konstruktivnoj ulozi predsednika Vučića i srpskog rukovodstva da se nađe kompromis. Bio je dobar sastanak. Svi gosti su imali pozitivne komentare u odnosu na Srbiju i našu politiku, rekla je premijerka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike