Ðerlek: Ravnomerni razvoj je dugoročni proces

25.11.2022

14:40

0

Neki temelji već postoje, ali je potrebno odmah napraviti neke određene korake, kazao je Đerlek

Ðerlek: Ravnomerni razvoj je dugoročni proces
edin đerlek (1) - Copyright Youtube/ SANA PRESS

Ministar bez portfelja zadužen za mere i koordinaciju u oblasti ravnomernog ekonomskog razvoja Edin Ðerlek kaže da je ravnomerni regionalni razvoj dugoročan proces i da to nije nešto što se završava u jednom mandatu.

Edin Ðerlek je juče, odlukom Vlade Srbije dobio nadležnost kojom će se baviti, a prema odluci koja je objavljena u Službenom glasniku, Ðerlek je zadužen za mere i koordinaciju u oblasti ravnomernog ekonomskog razvoja.

Ministar u izjavi za Tanjug kaže da Srbija u ovom trenutku nema ujednačen regionalni razvoj, te da postoje izražene razlike u nekim oblastima što je, kaže, i uočljivo, ali napominje da se sa istim ili slicnim problemom, u nešto manjem obimu, suocavaju i zemlje članice EU.

On dodaje da je vlast zapocela niz ekonomskih reformi, ističuci nužnost poboljšanja uslova za neophodni regionalni razvoj.

- Tu pre svega mislim na normativne okvire i donošenje novih zakona i strategija. Neki temelji već postoje, ali je potrebno odmah napraviti određene korake u pravcu efikasnije koordinacije rada postojećih subjekata regionalnog razvoja u našoj državi i prepoznavnja suštinskih potreba opština u Srbiji sa politikom privlačenja sredstava i planskim ulaganjima, kako bi obezbedili kvalitetniji život naših građana i u manje razvijenim regionima - poručio je Ðerlek.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike