Hil: Pitanje tablica na KiM treba odložiti za godinu dana

23.11.2022

11:43

0

Na Kosovu je potrebno da se nađu dugoročna rešenja i da ta teritorija treba da ima perspektivu međunarodnog položaja, poručio je ambasador

Hil: Pitanje tablica na KiM treba odložiti za godinu dana
Kristofer Hil - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Pitanje registarskih tablica na KiM treba odložiti na godinu dana i posvetiti se rešavanju ključnih pitanja, poručio je danas ambasador SAD Kristofer Hil.

Hil je odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao primopredaji nove biotehnološke opreme na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Beogradu, naveo da je na Kosovu potrebno da se nađu dugoročna rešenja i da ta teritorija treba da ima perspektivu međunarodnog položaja.

Sa druge strane, kaže, Srbi na KiM treba da imaju perspektivu kako će njihov život izgledati i na koji način će ga živeti.

"Ovom regionu je potrebno da se strasti smire", kazao je Hil.

Dodao je da situacija na Kosovu treba da se smiri kako bi i tamo mogao da se naprave uslovi za izgradnju biotehnološkog centra i razvoj.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković otputovao je u Brisel na poziv specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, kako bi bio održan još jedan sastanak povodom gorućeg pitanja. Sastanku će, u ime Prištine, prisustvovati Besnik Bisljimi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike