Srušio dogovor u Briselu i odmah provocira: Kurti poslao 40 vozila policije na sever?

21.11.2022

17:01

0

Pretpostavlja se da je njihovo krajnje odredište baza na Jarinju

Srušio dogovor u Briselu i odmah provocira: Kurti poslao 40 vozila policije na sever?
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Svega nekoliko sati pošto je u Briselu blokirao svaki dogovor sa Beogradom, Aljbin Kurti povukao je potez kojim očigledno otkriva svoje prave namere prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako Novosti nezvanično saznaju, primećena je kilometarska kolona od oko 40 vozila takozvane kosovske policije iz pravca Bajgore koja se spustila u Srbovac i kreće se ka Leposaviću.

Profimedia
Aljbin Kurti

Pretpostavlja se da je njihovo krajnje odredište baza na Jarinju. Takođe, na putnom pravcu od sela Dren ka novoj bazi u selu Jasenovik prisutni specijalci na više lokacija. Reč je o potezu od Srbice ka Zubinom Potoku.

Da vlast u Prištini namerava da nastavi da zvecka oružjem i sprovodi nasilje nad Srbima svedoči i to što su u bazu Belveder u južnoj Kosovskoj Mitrovici stigli ministri policije i odbrane DŽeljaj Svečlja i Armend Mehaj.

Podsetimo, sastanak u Briselu danas je održan zbog najave Prištine da će od danas početi da naplaćuje kazne Srbima koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, kao i činjenice da su Srbi sa severa u znak protesta što nije osnovana Zajednica srpskih opština, ali i smene komandira Nenada Đurića napustili prištinske institucije.

Tanjug printscreen
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

Nakon sastanka, građanima Srbije obratio se predsednik Aleksandar Vučič, koji je rekao da nisu uspeli da postignu bilo kakav dogovor

- Srpska strana je bila apsolutno konstruktivna, ali Priština je dodavala stalno nešto. Želim da saberem sve utiske i obratiću se narodu. Pred nama su besane noći, i mnogo teških dana, ali poslušaćemo savet i zahtev visokog predstavnika koji je tražio da oni ne primenjuju kazne, da mi ne izdajemo nove tablice KM, što ćemo poštovati i ponašati se u skladu sa tim. Pred nama nisu laki dani - kazao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike