"Srbi poslednji Gali u Evropi": Snažan status Gujona podiže javnost oko situacije sa Srbima na KiM! (FOTO)

03.02.2022

18:42

0

"Srbi doduše nemaju magični napitak ali imaju neverovatnu hrabrost i želju za slobodom zbog čega se ne plaše suočavanja sa nepravdom", između ostalog je poručio Gujon

"Srbi poslednji Gali u Evropi": Snažan status Gujona podiže javnost oko situacije sa Srbima na KiM! (FOTO)
Arno Gujon - Copyright TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i francuski humanitarac Arno Gujon uporedio je srpske enklave na Kosovu sa "Asteriksovim selom" opkoljeno bodljikavom žicom. Kazao je da Srbi nemaju "čarobni napitak", ali da su "poslednji Gali u Evropi".

On je, kako bi objasnio francuzima šta je enklava, na svom Fejsbuku između ostalog, napisao da su Srbi na Kosovu ponosni i neustrašivi, te da se ne plaše da će im "nebo pasti na glavu".

 

- Da bi Francuzi razumeli šta je to jedna srpska enklava na Кosovu i Metohiji, ja im je opisujem kao i Asteriksovo selo okruženo bodljikavom žicom iz kojeg meštani ne mogu da izađu a da ne budu izloženi ogromnom riziku, omalovažavanju, psovanju...

 
Srbi doduše nemaju magični napitak ali imaju neverovatnu hrabrost i želju za slobodom zbog čega se ne plaše suočavanja sa nepravdom. 

Podeljeni pa ujedinjeni, ponosni, slobodni, svadljivi pa pomirljivi, Iako su se Gali plašili da će im 'nebo pasti na glavu', bez ustezanja mogu da kažem da su Srbi poslednji Gali u Evropi - napisao je Gujon.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike