Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice i danas potpisuju ugovore sa Srbijom

18.11.2022

10:09

0

U četiri opštine na severu Kosova i Merohije juče je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije i Srba koji su napustili privremene prištinske institucije

Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice i danas potpisuju ugovore sa Srbijom
Srbi sa KiM potpisuju ugovore o radu nakon napuštanja prištinskih institucija - Copyright Kancelarija za KiM

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je nastavljeno potpisivanje ugovora između države Srbije i Srba koji su napustili privremene prištinske institucije, a ugovorima su regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono i zdravstveno osiguranje.

Nekadašnja radnica administracije u Opštini Severna Mitrovica Ivana Stojiljković rekla je za portal Kosovo onlajn da su tim ugovorom zaštićena prava Srba.

- Pokazana je jasna i čestita inicijativa da građani potpisivanjem ugovora sa institucijama Srbije budu zaštićeni - rekla je ona, izrazivši zahvalnost Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Valentina Todosijević navela je da su radnici poslušali glas naroda, a da je država Srbija poslušala njihov glas.

- Doneli smo odluku i želim da se zahvalim našem predsedniku koji nas je podržao u toj odluci. Ugovorom koji smo danas potpisali obezbeđeno nam je da za našu decu imamo ono što nam treba svakodnevno. Ovim aktom mi smo odbranili naše i hoćemo da branimo i dalje jer nećemo da pristanemo na to da Kosovo bude nezavisno. Kosovo je deo Srbije - poručila je Todosijević.

U četiri opštine na severu Kosova i Merohije juče je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i Srba koji su napustili privremene prištinske institucije, a ugovorima su regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono i zdravstveno osiguranje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike