Predsednik Vučić sa ministrom unutrašnjih poslova Angole: Negujemo dobre odnose sa prijateljskim zemljama

17.11.2022

08:54

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole Euženiuom Sezarom Laborinjuom

Predsednik Vučić sa ministrom unutrašnjih poslova Angole: Negujemo dobre odnose sa prijateljskim zemljama
Euženio Laborinjo i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Angole Euženiuom Sezarom Laborinjuom.

-Srbija je posvećena negovanju dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, koje smo tokom istorije dugo gradili kroz međusobno uvažavanje i razumevanje i u najtežim vremenima, saopštio je posle sastanka predsednik Vučić na zvaničnom Instagram profilu.

 

Ministar Laborinjo je rekao da u Angoli pomno prate situaciju u našem regionu i preneo da će uvek podržavati Srbiju po pitanju KiM. Laborinjo je Vučiću preneo pozdrave i uručio poruku predsednika Lourensa, sa željom da odnosi dveju zemalja dobiju novi impuls. 

Uzvrativši pozdrave, Vučić je izrazio nadu da će predsednik Lourenso uskoro posetiti Srbiju.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Regionalnoj konferenciji „Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu“ u Palati Srbija.

Na Regionalnoj konferenciji, koju organizuju ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Sarajevu u saradnji sa Nordijskom poslovnom alijansom, Poslovnom asocijacijom Norveška-BiH i Norveškim partnerima za saradnju u oblasti energetike, učestovaće i predsednik Vlade Albanije Edi Rama, predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsedavajući Veću ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija. 
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike