"Ponosan da prijateljima pokažem Beograd na vodi": Vučić se posle sastanka sa Orbanom i Nehamerom oglasio na Instagramu (FOTO)

16.11.2022

15:26

0

Autor: 24sedam

Kancelar Austrije Karl Nehamer i mađarski premijer Viktor Orban doputovali su oko 14 sati u Beograd na trilatetaralni samit Mađarske, Austrije i Srbije.

"Ponosan da prijateljima pokažem Beograd na vodi": Vučić se posle sastanka sa Orbanom i Nehamerom oglasio na Instagramu (FOTO)
Viktor Orban, Aleksandar Vučić, Karl Nehamer - Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav" posle sastanka sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i kancelarom Austrije Karlom Nehamerom u okviru Drugog trilateralnog samita Mađarska, Srbija i Austrija.

- Ponosan da prijateljima Viktoru Orbanu i Karlu Nehameru pokažem Beograd na vodi, projekat koji je pozicionirao naš grad na mapu prestižnih evropskih lokacija i pokrenuo građevinsku industriju - napisao je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

 

Podsetimo, kancelar Austrije Karl Nehamer i mađarski premijer Viktor Orban doputovali su oko 14 sati u Beograd na trilatetaralni samit Mađarske, Austrije i Srbije.

Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ih je ministar finansija Siniša Mali.

Prvi trilateralni samit Mađarske, Austrije i Srbije o ilegalnim migracijama održan je 3. oktobra u Budimpešti, gde je Vučić najavio da će Srbija, što je bio rezultat dogovora trojice lidera, do kraja godine u velikoj meri uskladiti viznu politiku sa EU.

"Time ćemo onemogućiti da neko koristi Srbiju kao dolaznu zemlju ne zbog stvarnih potreba, već ilegalne migracije ka zapadu", istakao je tada Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike