Borelj sa Vučićem i Kurtijem na odvojenim sastancima

10.11.2022

13:15

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Pariz gde ga danas očekuje sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom

Borelj sa Vučićem i Kurtijem na odvojenim sastancima
Žozep Borelj i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Evropska unija nastavlja sa naporima da se pomogne Beogradu i Prištini za deeskalaciju, smirivanje tenzija i napredovanje u dijalogu, poručio je portparol Evropske unije za spoljnu politiku Peter Stano.

Stano je na Tviteru naveo da će se visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj sastati u Parizu na odvojenim sastancima sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Da nastavimo napore EU da pomognemo Srbiji i Kosovu u deeskalaciji i smirivanju trenutnih tenzija i napredovanju u dijalogu koji vodi EU. Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj sastaće se sutra u Parizu na odvojenim sastancima sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem", naveo je Stano.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Pariz gde ga danas očekuje sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike