Istina je sada ogoljena, njihov jedini cilj je bio da se izazovu sukobi i nemir: Vučić o situaciji na KiM

09.11.2022

10:41

0

Predsednik Srbije obraća se i odgovara na novinarska pitanja nakon dodele ordena policajcima sa KiM

Istina je sada ogoljena, njihov jedini cilj je bio da se izazovu sukobi i nemir: Vučić o situaciji na KiM
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon dodele ordena policajcima sa KiM Nenadu Đuriću i Aleksnadru Filipoviću.

On je najavio da će naredna dva dana boraviti u Parizu u okviru Foruma za mir, gde će se sastati sa Žozepom Boreljom i Miroslavom Ljačakom.

- Sastaću se verovatno i sa francuskim predsednikom Makronom, i ministrom spoljnih poslova Holandije, kako bismo razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji, da umirimo tenzije. Ne mogu da odgovaram na sve što ti ljudi rade, ali i njihove reakcije posle svega govore da su sve planirali, želeli incidente, sukobe i poniženje srpskog naroda. Oni ne odustaju od protivpravnog delovanja vezano za registarske tablice, ne pada im na pamet da formiraju ZSO. Sada je sasvim ogoljeno i jasno svakome da to što je postojalo od institucija, postojalo jer mi poštujemo našu reč i potpis - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da danas, kada ih najveće sile makar i formalno pozivaju da ispune preuzete obaveze, oni će da pričaju besmislene priče, ali na taj poziv neće odgovoriti.

- Njihov jedini cilj je da se izazove nestabilnost i ništa drugo. Mogu da menjaju koga hoće i dovode koga hoće, ali ne mogu da promene ni Đurića, ni Filipovića, ni 300-400 časnih policajaca, sudija, administrativnog osoblja, koji znaju gde žive i kom narodu pripadaju. Pripadnost narodu je pripadnost porodici. Najteže je živeti bez svog naroda ili raditi protiv svog naroda - poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike