Srpski policajci razdužuju uniforme i ovlašćenja! 24sedam u Severnoj Mitrovici (FOTO/VIDEO)

07.11.2022

08:46

0

Autor: I.Pavlović

Ekipa portala 24sedam je bila ispred policijske stanice u Severnoj Mitrovici i zabeležili smo trenutak kada su policajci izlazili iz stanice policije

Srpski policajci razdužuju uniforme i ovlašćenja! 24sedam u Severnoj Mitrovici (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon burnog vikenda u Kosovskoj Mitrovici je mirno. Nakon što su Srbi izašli i svih institucija, a i policajci u subotu demonstrativno skinuli uniforme i saopštili da podnose ostavke danas su to i zvanično učinili. Razdužili su uniforme i ovlašćenja. 

Ekipa portala 24sedam je bila ispred policijske stanice u Severnoj Mitrovici i zabeležili smo trenutak kada su policajci izlazili iz stanice policije.

 

Zbog poslednjih jednostranih poteza Prištine, više od 300 srpskih policajaca juče je napustilo kosovsku policiju, tako što su uručili otkaze i razdužili uniforme.

Otkaze su juče dali i Srbi zaposleni kao spoljno obezbeđenje Euleksa.

Odbornici lokalnih skupština na severu Kosova podneli su juče ostavke na svoje funkcije, a isto su učinili i gradonačelnici Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana.Tim činom su praktično prestale da funkcionišu srpske opštine na severu u okviru kosovskog sistema.

Ovi potezi Srba na KiM su usledili nakon što je Nenad Đurić odbio da teroriše srpski narod na Kosovu i Metohiji, nakon čega je dobio otkaz. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike