“Odlučni smo da branimo vitalne, nacionalne i državne interese”: Završen sastanak predsednika sa patrijarhom i Sinodom SPC (FOTO)

05.11.2022

13:59

0

Autor: 24sedam

Sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podelio sam zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava naš narod, napisao je Vučić

“Odlučni smo da branimo vitalne, nacionalne i državne interese”: Završen sastanak predsednika sa patrijarhom i Sinodom SPC (FOTO)
Predsednik Vučić sa patrijarhom Porfirijem - Copyright Instagram_buducnsotsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem i Sinodom Srpske Pravoslavne Crkve.

Posle sastanka Vučić je na svom Instagram profilu rekao da se sa patrijarhom i članovima Sinoda SPC složio da je neophodno braniti srpske nacionalne interese.

 

 

- Sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podelio sam zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava naš narod na KiM i srpska država. Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese – napisao je predsednik.

Podsetimo, povodom najnovijih događaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade Republike Srbije na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić.

- Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti - napisao je predsednik na Instagram nalogu.

Posle sednice Vlade Srbije Vučić se sastao sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, a nešto kasnije i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike